Glöm inte att göra en överlåtelsebesiktning

Är du på väg att flytta från din fastighet? Det är en stor sak och kan kännas som ett oändligt arbete. Det är allt från städning, packning, organisering och allmän uppstädning – det finns många rutor att bocka av innan du kan vara redo för nästa kapitel i livet. Men det finns en uppgift som inte får förbises – att genomföra en överlåtelsebesiktning! Detta steg kommer att bidra till att både säljare och köpare kan känna sig trygga när det är dags att lämna eller ta i besittning. Läs vidare för att få veta mer om varför det är viktigt och hur man bäst genomför en effektiv överlåtelsebesiktning.

Vänd dig till en auktoriserad firma för en överlåtelsebesiktning, och det finns en sådan här i Västerås där jag och flera av mina följare bor.Företaget är ett lokalt företag med många års erfarenhet. De kommer att tillhandahålla en detaljerad rapport om fastighetens skick och se till att alla områden har kontrollerats. Företaget arbetar enligt en hög standard och kan ge köpare och säljare garantier för att en grundlig inspektion har genomförts. Detta kan ge båda parter en viss trygghet och bevis om det uppstår en tvist om fastighetens skick.

Det är många som bittert har fått ångra att de inte gjorde en överlåtelsebesiktning. Det kostar så lite med tanke på vad konsekvenserna kan bli om man inte gör denna besiktning. Jag hoppas att att du kommer att betrakta detta som en viktig del av dina flyttplaner.

Så när det är dags att flytta ut ur din fastighet eller ta över nycklarna – se till att du tar med en överlåtelseinspektion i dina planer. Om du gör det kan du undvika kostsamma tvister senare och ge båda parter en viss försäkran om att allt är bra med fastigheten. Lycka till alla, hejdå!